Rapport fra NCURA og SRA-International årsmøter

SRAInt_2014_logo_200Troels Jacobsen, leder for NARMA har deltatt på begge årsmøter og gir her en lille oppsummering. SRA-International er den neststørste forening for forskningsadministratorer (FA) i USA. SRA-International årsmøte 2014 er en stor samling for FA som gikk fra 18 til 22. oktober samlet ca. 1700 deltakere i San Diego, California. Lørdagen og søndagen foregikk 36 workshop som man må melde seg på separat og betale i tillegg til årskonferanse avgiften. Fra mandag til onsdag tilbys nesten 140 innlegg i ca. 14 parallelle sesjoner! Det betyr at utvalget er stort og mulighetene for å finne noe som er relevant er høyt.

Workshop og sesjoner foregår innen ulike temaer som gir FA fordypning i ulike problemstillinger som er tilknyttet deres hverdag som rollen til en FA som for eksempel interaksjon med forskere, finansieringskilder, forhold til ledelse, lover og regler, etikk og mye mye mer. Det er umulig å få det hele med seg hvis man har mange interesser. Utfordringer og problemstillinger er de samme om man er FA i Afrika, USA eller Europa selv om institusjoner og nasjonale regler varierer selvfølgelig mellom landene.

SpesielT med SRA er at det er mange internasjonale deltakere, ca. 12% kommer utenfor USA. Det finnes en separat arbeidsgruppe for internasjonale deltakere.

Fordelene med å delta på slik samling kan være store hvis man vil lære som FA i en institusjon og det er både innlegg for dem som starter sin FA karriere og for ledere og spesiell er det flott å se hvor profesjonelt man tilnærmer seg rollen til en FA. Man ser det som en karriere utvikling og ulike sertifikater kan fås etter gjennomføring av årsmøtet. President for SRA for de neste to år er John Westensee fra Århus universitet som tidligere var grunnleggeren og leder for DARMA. Mer info om SRA-International: http://srainternational.org/

En annen landsdekkende forening er NCURA som ble grunnlagt i 1955! og er USA største og eldste forening for forskningsadministratorer. Forskjellen mellom SRA-I og NCURA er ikke så klare men NCURA har hatt sterkere fokus på universiteter enn SRA-I, hvor SRA-I har mer satset på en internasjonal profil med deltakelse fra flere internasjonale medlemmer. NCURA årsmøte i Washington var 9 til 13. august samlet ca. 2300 medlemmer. Opplegget er nok så lik SRA-International med betalende workshops i helgen og dernest mange parallelle sesjoner. Mer info om NCURA: http://www.ncura.edu/Home.aspx

Begge foreninger er interessert i å samarbeide med NARMA og Troels har hatt dialog med ledelsen i begge foreninger og vil ta diskusjoner om mulig samarbeid videre i NARMA arbeidsutvalg.

28. oktober 2014